Tillbaka

Tikar


 

Tess     
  
Merridew Magnetic Targaretta född 2000-12-05 

Stamtavla

En underbar Goldentjej som har hjärtat på rätta stället. Hon älskar att jaga och gräva efter sorkar i skogen. Tess är en mycket vänlig och försynt tjej som tycker om all form av aktiviteter som spårning, går just nu i bedömning i ökl i viltspår, 2 stycken förstapriser med god bedömning från domarna. Ordinarie prov ska ske den 27 oktober-08. Hon gillar apportering, agility, lydnad och hjärngympa. Hon gillar att koppla av i hemmets lugna vrå.

Utställningsmeriter Öppen Klass:
2 första priser.

Viltspår Öppen Klass                                                                                                                                        2 första priser och ett andra pris.


 


 Mary som nu är avliden 11 september-2012

Merridew Merengue Tangerine född 2000-12-05

Stamtavla

Mary som älskade att ta hand om andra människor. Var 14-e dag så åkte Mary till Täby där det fanns ett antal olika avdelningar där äldre människor är inneboende. De äldre får här en möjlighet att få umgås med Mary på ett trevligt sätt.  Mary trivdes när hon gick runt på egen hand och pratade med de äldre, hon fick de att le och prata, en hand som sökte sig ner för att klappa om henne. Hon gjorde verkligen underverk på avdelningarna och var väldigt uppskattad för sina insatser.  Mary tyckte mycket om att gå i skogen, spåra, apportera eller att få åka till havet och bada men allra bäst var att få mat och sen slappa på tomten. Jo en sak till att få vara med sin matte och meditera i skogen var inte så dumt heller.

Utställningsmeriter:
Utställd i öppen klass med flertalet första priser samt hederspriser.

 

Kajsa

Merridew Manderley född 2004-04-15

Stamtavla


Vår lilla fortfarande valpiga underbara tredje Golden. Uppfostrad av sin mamma Mary och sin moster Tess. Kajsa älskar att arbeta med att apportera och söka, väldigt lättlärd, gillar att apportera ute i vattnet samt jaga sorkar som moster Tess. Vill busa mycket med allt och alla men kan också vara mycket lugn och sansad nästa sekund. Gillar att bli kliad under armar och magen precis som sin mor.

Kajsa har gått bredvid mig och sin mor för introduktion samt inlärning på olika avdelningar och jobbar nu sedan flera år själv på detta boende med äldre och dementa i Täby samt i Gröndal/Liljeholmen på ett gruppboende. Kajsa gör stora framsteg som omvårdnad/besökshund, hon får ofta dementa människor att öppna sig som kanske annars är inneslutna i sin egen värld. Kajsa får många att börja kommunicera och det är en fantastisk syn och känsla att få vara med om att få se hur en hund hjälper till med att öppna upp människor och inte minst personalen är överväldigad av vad de ser och hör.  

Utställningsmeriter:
Utställd i valp, junior klass med flertalet förstapriser samt hederspriser. Öpkl ett antal första priser.

 

 

Ebba född 130916

Honey Queen´s The Neverending Story

   Efter

   Honey Queen´s Patricia          Honey Eve´s Isak 

          Stamtavla                                                                                   Stamtavla