Tillbaka  

Hej och välkommen till Kennel Goldenskey!

Jag heter Ingela Wiss, ägare som driver Kennel Goldenskey samt ett hundpensionat som just nu är nedlagd sedan januari 2010. Vi har ingen aktiv verksamhet för tillfälligt gällande uppfödning. Våra hundar börjar bli till åren och ska inte ha mer valpar. Nu ska de få leva ett mysigt och aktivt liv med sin familjeflock.   

 Vi kommer att inskaffa ny valp för vidare utveckling längre fram i tiden. Nu ska våra hundar få lugn och ro och göra aktiviteter i sin takt och ork.

Jag älskar hundar och har haft hundar sedan barnsben. Min första hund fick jag vid åtta års ålder. Det var en bordercollie som hette Jolly. Vi levde tillsammans i nästan arton år och Jolly var med och uppfostrade våra två första söner. Idag består familjen av min man Pelle och våra tre söner varav alla är nu utflugna och har egna familjer två utav dem.

 

Efter Jolly har vi haft ett par berner sennen hundar och en mellanschnauzer. Förutom hundar har vi alltid under 30 års tid även haft  katter i familjen. Idag heter katten Harry som går och myser bland hundarna.

År 2000 fick min man Pelle sin vilja igenom att få köpa samt bli husse till en golden retriever tik, och det är jag glad för idag.
Vår första Golden heter Tess som kom till vår familj och var världens goaste valp. Ett år senare blev vi fodervärdar till Tess syster Mary som också sedan fick valpar i april 2004. Från Marys kull fick vi vår tredje goldentik vars namn är Kajsa.

Vi bor i Rydbo som är en liten by 25 km norr om Stockholm där vår närmsta granne är storskogen. Hundarna lever ett fritt och underbart liv med mycket motion och härliga naturupplevelser i antingen i skogen eller vid havet. Vi har en kilometer till havet vilket innebär mycket bad och apportering i vatten.

Min kennel drivs i liten skala där mina hundar är våra familjemedlemmar och självklart behandlas våra valpar på samma sätt.

Målet med min uppfödning av Golden är att skapa friska och sunda hundar som är trygga familjehundar men som självklart skall ha kvar                    Golden Retrieverns grundläggande egenskaper vad avser framförallt apportering och jakt.

Ni som kommer till Kennel Goldenskey skall känna att vi kommer att göra allt för att ert valpköp skall bli bra och att ni ska ha det bra med er bäste vän i många långa år.

Vid intresse, kontakta mig gärna så berättar jag mer.

 

Våra goldenflickor Mary, Kajsa och Tess


 
Här bor vi

 

 


 


Här får jag en puss av Mary

Kajsa

Ingela Wiss

Rydbo Mossväg 7 184 94 Åkersberga

Tel 08-732 90 34 Mobiler 0709-181817

E-mail ingela@goldenskey.se